Event

Events under 2023

Är du vinskribent, importör eller bara nyfiken på tyska viner? Då har du kommit rätt. Här listar vi kommande vinprovningar och andra intressanta tillställningar och evenemang. Vissa evenemang är öppna för allmänheten medan andra är för speciellt inbjudna. Håll koll här, och prenumerera på vårt nyhetesbrev för att inte missa något. 


30 januari 2023 – Masterclass i Malmö

Michel Jamais håller i en masterclass på temat "En resa genom tyska rödviner" för inbjudna i Malmö. 15 röda viner från olika regioner kommer att provas. Spätburgunder och andra druvor. Mer information och inbjudning kommer.

 

 

 

13 mars – Riesling Birthday

Riesling fyller 588 år. Vi uppmärksammar denna vitala druva.

14 mars – pressevent

Pressevent med vinprovning. I en första flight tittar vi närmare på riesling från Nahe med några av producenterna med på länk. I den andra flighten fokuserar vi på den växande pinot-trenden i Tyskland med exempel på grauburgunder, weissburgunder, chardonnay och pinot noir.

26 mars – Sommelier SM

Vi är på plats för att visa upp Tyskland som vinland och ett urval av tyska viner. Wines of Germany är sponsor till den Svenska Sommelierföreningen.

8 maj – German Star Wine List of the year

Star Wine List utser "Bästa tyska vinlistan" där restauranger får skicka in sina vinlistor för att tävla om vem som har den bästa listan. Juryn utses av Star Wine List.

29 Maj-11 Juni – Riesling weeks

Under två veckor kommer restauranger över hela Sverige att arrangera events och erbjuda spännande Riesling-upplevelser på vinlistorna med stöd av ett antal importörer.

29 juni-2 juli – IMW symposium

The Institute of Master of Wines bjuder in till internationellt symposium i Wiesbaden där Wines of Germany är en av värdarna.

Oktober vecka 41 – pressevent

Pressevent med provning. Mer information och
inbjudan kommer.

September – Pop-up Vinprovning

Pop-up vinprovning med tyska producenter som saknar representation i Sverige. För importörer på Prat PR:s kontor i Stockholm. Mer information och inbjudan kommer.

December – Öppet hus

Wines of Germany bjuder in till öppet hus/julfest där du får träffa teamet som arbetar med att utbilda och marknadsföra tyska viner i Sverige. Vi kommer att presentera de senaste nyheterna från Tyskland och 2024 års aktiviteter.

25 september – vinprovning sommelierer

Masterclass tyska röda viner i Stockholm. Mer information och inbjudan kommer. För sommelierer.


Anmäl dig vårt nyhetsbrev – håll koll på våra senaste nyheter och event

Subscribe

* indicates required
Vem är du?

Uppgifterna du tillhandahåller i kontaktformuläret kommer endast att lagras och behandlas för utskick av Wines of Germanys olika nyhetsbrev i Sverige.

Dina uppgifter kommer inte att överföras för något annat ändamål. Du kan när som helst säga upp din prenumeration via en avregistreringslänken som finns i varje nyhetsbrev. Vid ytterligare frågor kontakta oss på info (@) winesofgermany.se