Event

Events under 2023

Är du vinskribent, importör eller bara nyfiken på tyska viner? Då har du kommit rätt. Här listar vi kommande vinprovningar och andra intressanta tillställningar och evenemang. Vissa evenemang är öppna för allmänheten medan andra är för speciellt inbjudna. Håll koll här, och prenumerera på vårt nyhetesbrev för att inte missa något. 


Kommande event

19 Oktober – pressevent

Masterclass med Biodynamiskt vin i fokus.

Romana Echensperger blev Master of Wine 2015 och har sedan dess fokuserat på biodynamisk odling. Hon har bland annat skrivit en bok i ämnet och kommer leda oss genom en provning med temat Biodynamik - hur kan 100 år gamla idéer kring jordbruk och vinodling vara relevanta 2023. 

Vi kommer prova 12 olika spännande tyska viner i tre flighter och till detta kommer serveras en passade lunch.

21-22 November – Pop-up Vinprovning

Pop-up vinprovning med tyska producenter som saknar representation i Sverige. För importörer på Prat PR:s kontor i Stockholm. Mer information och inbjudan kommer.

December – Öppet hus

Wines of Germany bjuder in till öppet hus/julfest där du får träffa teamet som arbetar med att utbilda och marknadsföra tyska viner i Sverige. Vi kommer att presentera de senaste nyheterna från Tyskland och 2024 års aktiviteter.


Tidigare event

25 september – vinprovning sommelierer

Masterclass tyska röda viner i Stockholm. Mer information och inbjudan kommer. För sommelierer.

Vi vill visa på bredden och djupet av tyska rödviner och förutom teori så kommer sommeliererna att få prova 15 rödviner från ett antal olika regioner och inte bara spätburgunder utan även andra druvor. Masterclassen leds av Moritz Volke som har en lång praktisk erfarenhet från ett antal olika producenter och som nu är globalt utbildningsansvarig på Wines of Germany.

29 juni-2 juli – IMW symposium

The Institute of Master of Wines bjuder in till internationellt symposium i Wiesbaden där Wines of Germany är en av värdarna.

29 Maj-11 Juni – Riesling weeks

Under två veckor kommer restauranger över hela Sverige att arrangera events och erbjuda spännande Riesling-upplevelser på vinlistorna med stöd av ett antal importörer.

8 maj – German Star Wine List of the year

Star Wine List utser "Bästa tyska vinlistan" där restauranger får skicka in sina vinlistor för att tävla om vem som har den bästa listan. Juryn utses av Star Wine List.

26 mars – Sommelier SM

Vi är på plats för att visa upp Tyskland som vinland och ett urval av tyska viner. Wines of Germany är sponsor till den Svenska Sommelierföreningen.

14 mars – pressevent

Pressevent med vinprovning. I en första flight tittar vi närmare på riesling från Nahe med några av producenterna med på länk. I den andra flighten fokuserar vi på den växande pinot-trenden i Tyskland med exempel på grauburgunder, weissburgunder, chardonnay och pinot noir.

13 mars – Riesling Birthday

Riesling fyller 588 år. Vi uppmärksammar denna vitala druva.

30 januari 2023 – Masterclass i Malmö

Michel Jamais håller i en masterclass på temat "En resa genom tyska rödviner" för inbjudna i Malmö. 15 röda viner från olika regioner kommer att provas. Spätburgunder och andra druvor. Mer information och inbjudning kommer.

 

 

 


Anmäl dig vårt nyhetsbrev – håll koll på våra senaste nyheter och event

Subscribe

* indicates required
Vem är du?

Uppgifterna du tillhandahåller i kontaktformuläret kommer endast att lagras och behandlas för utskick av Wines of Germanys olika nyhetsbrev i Sverige.

Dina uppgifter kommer inte att överföras för något annat ändamål. Du kan när som helst säga upp din prenumeration via en avregistreringslänken som finns i varje nyhetsbrev. Vid ytterligare frågor kontakta oss på info (@) winesofgermany.se