På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Elbling Elbling är en av de äldsta odlade vita druvsorterna i Europa.

    Elbling
    Läs mer om detta
  • Druvsort Bacchus Sorten, som påminner om Scheurebe med sin blommiga muskatsmak, blomstrade särskilt under 1970- och 80-talen.

    Bacchus
    Läs mer om detta
  • Druvsort Scheurebe Den betonade buketten påminner om cassis, persika eller moget päron.

    Scheurebe
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort Regent Sorten Regent är en ny sort som ger eldiga, nästan medelhavsinspirerade viner.

    Regent
    Läs mer om detta
  • Druvsort Lemberger De djupröda Lembergervinerna övertygar som lätta, fruktiga viner när de är unga. Lembergervinerna som lagrats på fat kännetecknas av sin sydländska charm och värme.

    Lemberger
    Läs mer om detta
  • Druvsort Domina fyllig, fyllig, tanninrik, medelhög syra

    Domina
    Läs mer om detta