På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.
Fakta
> 100
Druvsorter
103.000
Hektar vinodlingar
1/3
röda druvsorter
2/3
vita druvsorter
Vita druvsorter
Scheurebe
Den betonade buketten påminner om cassis, persika eller moget päron.
Faberrebe
Den tidigmognande och högavkastande vinstocken ger ljusgula till gyllengula, fruktiga och eleganta viner med en välstrukturerad syra och en subtil muskatsmak.
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon är inte bara en mycket populär druvsort, utan också en mycket gammal sådan: Druvsorten nämns i dokument så tidigt som 1635.