På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Silvaner Den frankiska flaggskeppsdruvsorten producerar mycket speciella viner på skalkalkstenen och Keuper-jordarna.

    Silvaner
    Läs mer om detta
  • Druvsort Elbling Elbling är en av de äldsta odlade vita druvsorterna i Europa.

    Elbling
    Läs mer om detta
  • Druvsort Kerner Denna aromatiska, fruktiga druvsort erbjuds i alla kvalitetsnivåer upp till Auslese och vinifieras därefter.

    Kerner
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort Spätburgunder / Pinot Noir Pinot Noir-druvan är den främsta röda druvsorten i Tyskland.

    Spätburgunder
    Läs mer om detta
  • Druvsort Trollinger I Württemberg är Trollinger den mest odlade rödvinssorten, före Lemberger och Schwarzriesling.

    Trollinger
    Läs mer om detta
  • Druvsort Acolon Fina fruktsmaker och subtila tanniner kännetecknar denna sort.

    Läs mer om detta