På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Chardonnay Chardonnay har en odlingsareal i världen som är tre gånger så stor som Rieslings.

    Chardonnay
    Läs mer om detta
  • Druvsort Riesling Riesling anses vara flaggskeppet inom tysk vinodling.

    Läs mer om detta
  • Druvsort Faberrebe Den tidigmognande och högavkastande vinstocken ger ljusgula till gyllengula, fruktiga och eleganta viner med en välstrukturerad syra och en subtil muskatsmak.

    Faberrebe
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort Merlot Merlot är en av de mest populära rödvinssorterna i världen och dokumenterades för första gången i Bordeaux på 1700-talet.

    Merlot
    Läs mer om detta
  • Druvsort Schwartz Riesling Denna druvsort, som härstammar från Bourgogne, har endast sen mognad och druvform gemensamt med Riesling.

    Schwarzriesling
    Läs mer om detta
  • Druvsort St Laurent fin syra, mild tannin, sammetslen

    Saint Laurent
    Läs mer om detta