På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Muskateller Fyllig, låg syrahalt

    Läs mer om detta
  • Druvsort Müller-Thurgau Müller-Thurgau är den näst viktigaste druvsorten i tysk vinodling efter Riesling.

    Rivaner auch Müller-Thurgau
    Läs mer om detta
  • Druvsort Chardonnay Chardonnay har en odlingsareal i världen som är tre gånger så stor som Rieslings.

    Chardonnay
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort Lemberger De djupröda Lembergervinerna övertygar som lätta, fruktiga viner när de är unga. Lembergervinerna som lagrats på fat kännetecknas av sin sydländska charm och värme.

    Lemberger
    Läs mer om detta
  • Druvsort Schwartz Riesling Denna druvsort, som härstammar från Bourgogne, har endast sen mognad och druvform gemensamt med Riesling.

    Schwarzriesling
    Läs mer om detta
  • Druvsort Dornfelder Dornfelder, den livfulla klassikern bland tyska rödviner, erbjuder en omisskännligt stark och len njutning för vinälskare.

    Dornfelder
    Läs mer om detta