På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Druvsort Gewürztraminer En förförare med doft av rosor och en fanskara av älskare av aromatiska viner.

    Gewürztraminer
    Läs mer om detta
  • Druvsort Kerner Denna aromatiska, fruktiga druvsort erbjuds i alla kvalitetsnivåer upp till Auslese och vinifieras därefter.

    Kerner
    Läs mer om detta
  • Druvsort Bacchus Sorten, som påminner om Scheurebe med sin blommiga muskatsmak, blomstrade särskilt under 1970- och 80-talen.

    Bacchus
    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Druvsort Dornfelder Dornfelder, den livfulla klassikern bland tyska rödviner, erbjuder en omisskännligt stark och len njutning för vinälskare.

    Dornfelder
    Läs mer om detta
  • Druvsort Regent Sorten Regent är en ny sort som ger eldiga, nästan medelhavsinspirerade viner.

    Regent
    Läs mer om detta
  • Druvsort Trollinger I Württemberg är Trollinger den mest odlade rödvinssorten, före Lemberger och Schwarzriesling.

    Trollinger
    Läs mer om detta