På cirka 105.000 hektar odlas mer än 100 druvsorter, varav två tredjedelar är vita och en tredjedel röda. Det finns områden där det nästan uteslutande odlas vitt vin, till exempel Mosel, Saar och Ruwer. Mer sydliga regioner som Württemberg och Baden har en anmärkningsvärd rödvinstradition. Vinodlarna i Ahr i norr är också traditionella rödvinsproducenter.

Fakta

  • > 100

    Druvsorter

  • 103.000

    Hektar vinodlingar

  • 1/3

    röda druvsorter

  • 2/3

    vita druvsorter

Vita druvsorter

  • Scheurebe Den betonade buketten påminner om cassis, persika eller moget päron.

    Scheurebe
    Läs mer om detta
  • Faberrebe Den tidigmognande och högavkastande vinstocken ger ljusgula till gyllengula, fruktiga och eleganta viner med en välstrukturerad syra och en subtil muskatsmak.

    Faberrebe
    Läs mer om detta
  • Sauvignon Blanc Druvsorten Bukett med ett brett spektrum av smaker

    Läs mer om detta

Röda druvsorter

  • Regent Sorten Regent är en ny sort som ger eldiga, nästan medelhavsinspirerade viner.

    Regent
    Läs mer om detta
  • St Laurent fin syra, mild tannin, sammetslen

    Saint Laurent
    Läs mer om detta
  • Cabernet Sauvignon Cabernet Sauvignon är inte bara en mycket populär druvsort, utan också en mycket gammal sådan: Druvsorten nämns i dokument så tidigt som 1635.

    Cabernet Sauvignon
    Läs mer om detta