Riesling Weeks

Riesling Weeks 27 maj - 9 juni 2024

Under två veckor kommer restauranger över hela Sverige att arrangera evenemang och erbjuda spännande Riesling-upplevelser på vinlistorna med stöd av ett antal importörer.

Riesling är en av våra mest hyllade druvor och det förtjänar att firas. Därför har vi skapat Riesling Weeks som går av stapeln varje år – en chans att upptäcka nya och gamla rieslingfavoriter på en mängd restauranger och vinbarer. 

 

Riesling Weeks närmar sig - sista dagen för anmälan 15 maj

För er som vill ha mer information eller anmäla er restaurang till Riesling Weeks 2024, maila oss på winesofgermany[at]prat(dot)se


Riesling – den aromatiska giganten

Vinlandet Tyskland har under de senaste många åren haft en fantastisk utveckling. Idag präglas Tysklands 13 vinregioner av tradition och hantverk, men också av innovation och förnyelse från nästa generations vinmakare. Riesling är en lysande stjärna på den tyska vinhimlen och druvan hyllas av vinälskare världen över. Med sin mångsidighet kombineras druvan med både sött och salt och har en tydlig roll på den nordiska gastronomiscenen.   

Över 60 procent av alla världens rieslingstockar finns i Tyskland och det är av den anledningen som Tyskland på goda grunder kallas för rieslingens hemland. Det tyska klimatet passar perfekt till denna eleganta druva som trivs bäst i nordliga svalare temperaturer. 

Riesling kan ge allt från knastertorra och eleganta viner fulla av mineralitet till honungssöta och silkeslena viner. Mångsidigheten gör det till och med möjligt att kombinera en hel måltid med olika typer av rieslingviner, från förätten till desserten. 

Matkombinationerna är oändligt många. En klassiker är Riesling och vit sparris. Servera gärna till Toast skagen eller torskrygg med räkor och vitvinssås. Riesling är även en bra kompis till sushi och även lite hetare asiatisk mat som får spela mot restsötman i en halvtorr Kabinett.