Søgning
539 resultat
-
02.06.2025 Nyheter på Systembolaget i Maj
Systembolaget adderar under maj månad arton viner till det tillfälliga sortimentet. Åtta vita, sju rosé, två röda och ett mousserande vin. Fyra viner från…
-
Nyheter från branschen 19.05.2025 Rekordstort intresse för årets Riesling Weeks
Mellan 19 maj och 1 juni firas rieslingdruvan återigen på krogar runt om i landet. Antalet restauranger som deltar har mer än dubblerats sedan 2022. I år deltar runt 130 krogar…
-
Kunskap Vad är "Blanc de Noir"?
"Vitt och svart" - detta är den bokstavliga översättningen av "Blanc de Noir".
-
Kunskap Hur framställs rosévin?
Tack vare sin lätthet och friskhet är tyska roséviner inte bara populära på sommaren; roséviner är lämpliga som menytillbehör året runt.
Rosé im Glas -
Kunskap Varför sippar man på en vinprovning?
Att provsmaka vin, identifiera smaker och beskriva upplevelsen - det är en konst du kan lära dig!
-
Kunskap När mäts sockerhalten i druvorna?
Det är en lång väg från vinstocken i vingården till ett underbart vin.
Weinlese -
Kunskap Hur tillverkas mäsken?
För att göra ett bra vin krävs känsla för naturen, erfarenhet, samvetsgrannhet och skicklighet.
Winzer, Weinbauer, vintner, wine grower, viniculturalist, Querformat, quer, landscape format, horizontal format, Keller, cellar, Kellerwirtschaft, Arbeit im Weinkeller, work in the cellar, Barrique, Fässer, barrels, Tanks, Edelstahltanks, stainless steel tanks -
Kunskap Vilka förhållanden är idealiska för vinstocken?
Höjd, lutning, orientering, nederbörd, temperatur och solskenstid på de enskilda platserna påverkar odlingsförhållandena för vinstockarna.
-
Kunskap Hur stor del av vingårdsarealen odlas ekologiskt?
Arealen för ekologisk vinodling har mer än tredubblats under de senaste tio åren. Cirka 9.300 hektar vingårdar (2018) odlas ekologiskt, vilket är cirka 9% av den totala vingårdsarealen.
-
Kunskap Vad är skillnaden mellan ekologisk och hållbar vinodling?
Företag som arbetar på ett hållbart sätt tar lika stor hänsyn till ekologi, ekonomi och sociala frågor. Varje steg i processen, från beskärning till leverans, ska vara hållbart.