Details

News

Tre tyska ställen i Stockholm

03/03/2023

Tidigare har vi tipsat om vinbarer i Berlin, Hamburg och München. Vi vänder nu kosan hem till Sverige och spanar in bra ställen i Stockholm för dig som vill avnjuta viner från Tyskland. Här är tre tips:


E & G 

Kvarterskrog på Birger Jarlsgatan med nästan bara tyska viner på dryckesmenyn. Ägaren Erik driver även imporfirman Löddrig Häst så här finns viner från många av de 13 tyska vinregionerna, prova till exempel Seckingers naturliga viner från Pfalz eller klassisk rielsing från J.B. Becker i Rheingau. På menyn finns passande rustik mat som till exempel Käsespätzle med sidfläsk. Adress: Birger Jarlsgatan 112.

Liebling

På Södermalm hittar du denna tyska bistro med en vinlista dedikerad till den tysktalande världen – här hittar du allt från bubblande Sekt och mineralisk riesling till spätburgunder och söt Auslese. På menyn hittar du kanske stans just nu bästa Wienerschnitzel. Eller satsa på korvfest med surkål, senap och pommes. Adress: Timmermansgatan 24.

Farang

Modern asiatisk restaurang med både avsmakningsmeny och rätter som är ämnade att delas vid bordet. Det är ingen hemlighet att riesling med lite restsötma är en perfekt kamrat till asiatisk mat med hetta. Därför inte förvånande att det finns en hel del tyska viner på dryckesmenyn. Tulegatan 7.

 

Håll också utkik efter Bar Central som håller på att flytta till ny adress. Har en fin källare med många viner från Tyskland och övriga delar av Centraleuropa.


Back Print