Details

News

Bra förutsättningar för blomning i Tyskland

06/13/2023

I sydvästra Tyskland har vinrankorna börjat blomma. I svalare regioner förväntas blomningen börja inom de närmaste dagarna.


Lyckligtvis innebär väderprognoserna i Tyskland att vinproducenter kan förvänta sig en snabb och ostörd blomningsperiod. Vinodlarna följer med stor spänning vinstockarnas blomning varje år. Går det utan problem som i år kan de hoppas på en bra skörd.

Skörd förväntas i mitten av september

Tidpunkten för årets blomning ligger i linje med det långsiktiga genomsnittet. Eftersom pollinering och fruktsättning följer strax efter, markerar det också början på druvutvecklingen. Druvorna förväntas vara klara för skörd 90 till 100 dagar efter det. Som det ser ut nu för årgången 2023 förväntas den huvudsakliga skörden påbörjas runt mitten av september.

De första tidigt mognade druvorna för produktion av "Federweißer" (delvis jäst ”noveau-vin") kommer dock säkert att skördas redan i slutet av augusti.

En blandning av sol och regn vore perfekt

Under tiden fram till skörden önskar vinodlarna många soliga, men inte för varma, dagar blandade med faser av regn för att upprätthålla den för närvarande goda vattenförsörjningen av vinstockarna.