Details

Det tyska vinåret 2020

12/17/2019

Wines of Germany bjöd under november in vinbranschen till sin årliga årsträff, där vi årets höjdpunkter och nästa års planer presenterades. Läs mer om planerna för 2020 och hur du kan vara med och delta här.


Nu närmar vi oss slutet av ännu ett spännande år för tyska viner, med flera intressanta provningar och trevliga event.

I november bjöd vi in vinbranschen till vårt kontor i Stockholm för att berätta mer om planerna för nästa år.

 

Läs mer om 2020 års planer här: 

 

Vinluncher med Wines of Germany

Under året planerar vi tre härliga vinprovningar där vi bjuder in till lunch och povning på ett spännande tema. Datumen är satta till den 5 mars. den 7 maj och den 26 november. 

 

Riesling & Vänner – Eko / Bio och hållbar vinmakning

Årets stora producentprovning sker den 31 mars i Stockholm, där vi bjuder in till masterclass och provning med tyska producenter som söker samarbeten på den svenska marknaden. Nytt för i år är att provingen blir helt branschfokuserad, med extra fokus på viniportörer som söker nya tyska producenter. Temat för i år är allt hållbart och grönt. 

 

Riesling Week

Återigen sveper Riesling Week in över landet och i år drar veckan igång den 8-14 juni. VI hoppas att fler och fler importörer och restauarnger hittar nya sätt att samarbeta kring veckan, och fira denna fantastiska druva. 

 

Into the Woods

När vi närmar oss hösten ska vi återigen ta en tur ut i skogen och fördjupa oss i tyska röda viner. Under 2019 besökte vi Filip Fasténs jaktmarker utanför Kungsbyn och provade tyska röda viner tillsammans med fantastiskt vilt – i år återstår det att se vart vägen bär. Into the Woods hålls den 28 september. 

 

STHLM Food & Wine

Under 2019 stod Wines of Germany på STHLM Food & Wine, en härlig helg med massor av vinintresserade besökare som antingen upptäckte nya tyska viner eller provade igenom välkända favoriter. När det komer till att förmedla tyska viner till en intresserad publik var mässan en succée, och vi planerar ett ännu större medverkande i år där ni som importörer får en chans att delta med fler viner! 

 

Vi ser fram emot ett återigen spännande vinår!