Details

Dramatisk situation i tyska vinregionen Ahr - hjälp till vinproducenter

07/20/2021

Översvämningarna förra veckan har haft en förödande inverkan på många, inklusive vinproducenterna i Ahr-dalen. Särskilt i Ahrweiler, men också i de omgivande byarna Mayschoss och Dernau, har vattnet fört bort tunnor, vinflaskor och maskiner, med förödande konsekvenser för ett stort antal vinproducenter. Det kommer antagligen att ta veckor att kvantifiera magnituden av denna katastrof och hur många vinodlare som drabbats och i vilken utsträckning det kommer att drabba hela Ahr-regionen med sina 563 hektar vingårdar.


VD för tyska vininstitutet (DWI), Monika Reule, blev bedrövad av bilderna från förödelsen och konsekvenserna för de människor som bor där som nu kämpar för sin försörjning.

"Vi erbjöd omedelbart vår hjälp till vinindustriorganisationerna i Ahr-regionen, säger Monika Reuler."

Monika Reuler är mycket imponerad och tacksam för den överväldigande viljan att ge hjälp och solidariteten från hela vinindustrin. Många odlare från andra vinregioner är redan på plats med gaffeltruckar, vingårdstraktorer eller pumpar för att rädda det som fortfarande kan räddas. Externa hjälp är också i tjänst för att hjälpa till med allt brådskande vingårdsarbete för att säkra den kommande årgången. Många vindonationer har också gjorts, vars försäljning kommer att gynna de drabbade vinproducenterna i Ahr.

 

DWI samlar för närvarande de många hjälp- och donationserbjudandena på sin webbplats samt genererar egna donationer i samarbete med sina partners utomlands. För internationellt stöd tillhandahåller DWI sina egna bankuppgifter så att donationerna direkt kan gynna Ahrs vinodlare utan överföringsavgifter. Det beror för närvarande på att översvämningsoffren snarast och obyråkratiskt behöver pengar för återuppbyggnaden av sina företag, vilket säkert tar lång tid.

 

Donationskonto:

 

Beneficary (field 59)

Account: DE14 5519 0000 0619 7860 15

Beneficary: Deutsches Weininstitut GmbH

Beneficary Bank (field 57a)

BIC: GENO DE FF

Bank Name: DZ Bank AG, Frankfurt / Germany

Bank-to-Bank-Information (field 72)

/acc/ Mainzer Volksbank eG, Mainz / Germany

 

Purpose: Donation Ahr Flooding