Details

Drink Pink på ProWein

05/12/2022

Wines of Germany är med vid årets ProWein-mässa i Dusseldorf och fokuserar på utvalda roséviner och mousserande viner under mottot "Drink Pink!".


20 olika roséer, utvalda av en expertjury, kommer att finnas tillgängliga för gratis provsmakning hela dagen från 15 till 17 maj i Wines of Germanys (DWI:s) monter i Hall 1 (E120). De mousserande rosévinerna kommer också att presenteras i detalj i en modererad provning under varje mässdag.

Tillkännagivandet och prisutdelningen av de tre bäst placerade vinnande vinerna och mousserande vinerna kommer att äga rum söndagen den 15 maj 2022 klockan 11 på DWI ProWeins monter.

Stark trend för tysk rosé

Wines of Germanys vd Monika Reule, ser en stor potential för roséer med tyskt ursprung, särskilt på de internationella marknaderna.

– I år presenterar vi utmärkta roséviner och mousserande viner för ProWein-gäster från hela världen, eftersom den här typen av vin visar starka tillväxttakt på nästan alla våra viktiga exportmarknader. Med den nya, internationellt konkurrenskraftiga stilen av tyska roséer ser vi goda möjligheter att dra nytta av denna trend. Tyskland är den femte största roséproducenten i världen och står för fyra procent av den globala rosévinsmarknaden”, säger Monika Reule.