Details

Eva Lanzerath från Arh är den 72a tyska vindrottningen!

09/28/2020

Den nyligen krönta vindrottningen för 2020/2021 är Eva Lanzerath från Arh. På andra och tredje plats är Anna-Maria Löffler från Pfalz och Eva Müller från Rheinhessen, som krönts till vinprinsessor.

 


Efter en mycket spännande omgång kröntes drottningen av den nuvarande VDn för German Wine Institut, Monika Reule, framför en jury bestående av 70 personer i Saalbau i Neustadt an der Weinstrasse. Rungande applåder framfördes av publiken, som bestod av 30 personer på grund av den pågående pandemin. Trots att de föregående vindrottningarna inte fick kröna sina efterträdare så var kvällen mycket emotionell för alla inblandade.

 

”Vi kommer ha ett toppenår och tillsammans kommer vi att fortsätta att framföra vår passion för tyska viner för världen” sa en exalterad Eva Lanzerath efter kröningen. Efter åtta år har den 22-åriga förskolepedagogen åter tagit tillbaka kronan till vinregionen Ahr.

 

Som den 72a vindrottningen kommer Eva Lanzerath vara på resande fot i ett år för German Wine Institute. Eva skulle i vanliga fall ha över 200 olika möten och evenemang i Tyskland och utomlands som en ambassadör för tyska viner.  ”Det är ett unikt år, vi har en otroligt begåvad vindrottning och två kompetenta vinprinsessor, som vi gärna ser får många tillfällen att uppvisa deras expertis” säger Monika Reule.

 

Ett spännande och underhållande event

De sju kandidaterna hade redan demonstrerat deras kunskap i tävlingen i vinexpertis som hölls en vecka tidigare. Den slutgiltiga tävlingen, som hölls i fredags, tillåt de tävlande att demonstrera deras kunskaper kring vin i flera olika tävlingsgrenar. Under inspektion av Holger Wienpahl hölls även ett blind-test i vinprovning, och de fick även arbeta tillsammans för att bland annat klura ut olika vinyrken, som t.ex glasblåsare, illustratör för smaker och en druvarkeolog.

Kabareartisten Lars Reichow och acapella-bandet ”Die Medlz” stod för skålen för drottningen och pausunderhållningen.

Runt 10:10 ökade spänningen markant, då juryn utsåg Eva Lanzerath, Anna-Maria Löffler och Eva Müller som den framtida kungliga trion av de ursprungliga sju tävlande.

 

Slutspurten

Vem av dessa tre som skulle vinna titeln avgjordes med två uppgifter. Målet var att charma juryn och första utmaningen bestod av frågesport och andra bestod av ett starkt tal med ämnet ”Var jag ser mig själv om tio år”. Eva Lanzerath övertalade alla med ett känslomässigt tal och övertalade juryn med sin kompetens, naturlighet och anda.

 

Gratulationer och ett känslosamt hejdå

De tre tidigare vinkungligheterna Angelina Vogt, Carolin Hillenbrand och Julia Böckeln önskade sina efterträdare all lycka inför det kommande året. Innan evenemanget började gick de tre igenom året som gått med en fantastisk musikalshow och tackade alla som stöttat dem under deras regerande år.

 

Du kan se hela sändningen här, dock enbart tillgänglig på tyska: https://www.deutscheweine.de/aktuelles/wddw-live/

För mer information om vinambassadörerna, kika in på deras hemsida: www.deutscheweinkoenigin.de