Details

News

Framgångssaga i Mosel

07/14/2023

Denna månad lyfter vi fram Juliane Schmitt från Schmitt Söhne. Med bas i Mosel är Schmitt Söhne en ledande producent och exportör av tyska viner.


Bakgrund

Familjen Schmitts engagemang för tyskt vin tog sin början för över 200 år sedan när deras släkt slog sig ner längs floden Mosel i den lilla byn Longuich. Inspirerad av den rika vinkulturen omkring dem började familjen att sköta vingårdar och producera viner.

1919 grundade Hilar Schmitt företaget Schmitt Söhne tillsammans med sina söner. Idag är är Juliane Schmitt vd och är den första kvinnan att leda vingården. Juliane föddes och växte upp i Longuich. Vinframställning alltid har spelat en central roll i hennes liv. Trots det har hennes föräldrar aldrig pressat Juliane att börja arbeta i familjeföretaget. I stället gick Juliane på European Business School i London för att ta en kandidat- och masterexamen och studerade även i Paris och Lima.

Det var inte förrän Juliane deltog i en provning av mat och vin som hon verkligen upptäckte kraften i ett fantastiskt vin. Juliane serverades en saftig bit Kobe-biff med en Riesling Spätlese som hade lagrats i över 10 år. Denna oväntade kombination tände hennes intresse för viner.

Juliane skaffade branscherfarenhet genom att arbeta på den Miami-baserade vinleverantören Premier Beverage och den argentinska vingården Bodegas Salentein i Buenos Aires, samt på andra platser som Brasilien och Kina. Hon återvände hem till Mosel 2012 och tog över rollen som vd åtta år senare.

Viner

Schmitt Söhne är en av Tysklands största och mest framgångsrika vinexportörer. Förutom att äga vingårdar i Mosel samarbetar företaget huvudsakligen med ett nätverk av vinodlare utanför Mosel. Detta gör att Schmitt Söhne kan hålla sig uppdaterade med den senaste tekniken och de senaste metoderna samtidigt som de aldrig tappar bort det traditionella sättet att producera viner.

Schmitt Söhne producerar viner från flera av Tysklands mest kända vita druvsorter, främst riesling. Juliane Schmitt rekommenderar Family Wines Riesling QbA. Denna halvtorra riesling är ett första steg till att utforska vingårdens andra rieslingar. Schmitt Söhne exporterar idag viner till över 15 länder, inklusive Kanada, USA, Storbritannien, Nederländerna och Kina. Vingården är den ledande producenten av tyska viner som säljs i USA.

Schmitt Söhne tillverkar viner under flera etiketter, från den prisvärda Relax-serien till exklusiv Mosel Riesling från Thomas Schmitt Private Collection och varumärket Schmitt Söhne Family Wines, som enbart producerar riesling.

Besök Schmitt Söhnes hemsida