Details

Generation Riesling kommer till Stockholm

02/20/2019

Branschprovning – Den 11 mars kommer fyra unga vinmakare från organisationen Generation Riesling till Stockholm. Wines of Germany bjuder in branschen till paneldiskussion, som leds av Alf Tumble, med efterföljande vinprovning och lunch.


Tyskland står inför ett generationsskifte där allt fler unga vinmakare tar över arbetet i vingården och källaren. Hur ser det moderna vinlandet Tyskland ut och vilken inverkan har den nya generationen på tyska viner? 

Den 11 mars bjuder Wines of Germany in till en paneldiskussion och branschprovning på Hillenberg i Stockholm. I panelen, som leds av Alf Tumble, sitter fyra stycken unga vinmakare och tilika medlemmar av Generation Riesling – världens störta organisation för unga vinmakare. Efter paneldiskussionen dukar vi upp för lunch och vinproving där producenterna visar upp ett urval av sina viner. 

 

Vinproducenterna ni får möta under dagen är: 

 

Sven Klundt – Weingut Klundt 

Sven Klundt har passionen för vinmakning med sig från barnsben. Familjen har en långtgående tradition av vinodling i Pfalz, där de har varit verksamma i århundraden. Sven Klundt studerade vid Geisenheims universitet och arbetade för flera framsående vinhus innan han återvände hem och är sedan 2013 ansvarig för familjegendomen. Han vill följa sin fars arbete mot en så naturlig vinmakning som möjligt med en vision om att inom några år driva en miljömässigt hållbar verksamhet och produktion. 

 

Martina Bernhard – Weingut Bernhard

Hos Weingut Bernhard arbetar två generationer sida vid sida: dottern Martina Bernhard och fadern Jörg har drivit vingården tillsammans sedan 2015. De arbetar med stor respekt för traditioner men tillåter också sin egen prägel på vinerna, en stor del av arbetet utförs för hand och viner genomgår en spontan jäsning. Resultatet blir uttrycksfulla viner med stor individualitet som speglar den kalkstensrika jordmånen och det svala klimatet. 

 

Marcel Idler – Weingut Idler 

Marcel Idler grundade sitt eget vineri redan som 24-åring efter att ha arbetat på flera vingårdar i Sydafrika, Frankrike och Schweiz. Han började med ett par vingårdslägen i Remsdalen och expanderade till de 7 hektar som han totalt har idag. Den småskaliga produktionen gör det möjligt för Marcel Idler att sätta sin personliga prägel på varje steg ute i vingården och i källaren. Marcel driver en ekologisk odling och arbetar till största del utan tekniska verktyg och tillsatser.

 

Jens Windisch – Weingut Werther Windisch 

Jens Windisch har drivit Weingut Werther Windisch sedan 2010 men egendomen har varit i familjen i flera generationer. Han ifrågasätter traditioner och vanor, utan att förnya för förnyandets skull och på så sätt är hans viner en kombination av det gamla och det nya. För Jens är det viktigt att producera vin med några få men väl genomtänkta steg, druvorna genomgår en noggrann selektering och jäser därefter huvudsakligen med vildjäst på ståltank och traditionella stora ekfat.

 

Anmäl er till eventet på info@winesofgermany.se.