Details

German Wines kommer till mässan i Paris

02/02/2022

German Wine Institute (DWI) kommer att presentera ett brett urval av tyska viner vid den andra upplagan av Vinexpo Paris, som äger rum 14-16 februari 2022. Det blir den första av de stora europeiska vinmässorna som slår upp portarna sedan lockdown-åtgärder infördes som svar på Coronapandemin.


Det tyska vinområdet finns i hall 5/2, monter nr. FG 024, och kommer att stå som värd för det tyska ministeriet för livsmedel och jordbruk. Vid sidan av det tyska vininstitutet kommer fyra vinproducenter att visa upp sina produkter:

– Deutsches Weintor
– Weingut Riffel
– Weinhaus Schlink
– Weingut Martin Waßmer

DWI bjuder in besökare från hela världen att smaka på ett brett utbud av tyska röda, vita, roséviner och mousserande viner - för att fler ska upptäcka sorter bortom Riesling och Spätburgunder. Varje dag kan vinexperter och gäster delta i provningar med fokus på tyska viner.

Ur programmet:
"Tyskt vin: Grunderna"
"Tysklands drömlag: Riesling & Spätburgunder"
"Se upp Fruit Bombs: Icewine & Co."
"License to Sparkle: German Premium Sekt"
"SOLA-viner: hållbara, ekologiska, lågalkoholhaltiga".

DWI är glada över att vara värd för Marc Almert, ASI Best Sommelier of the World. Tisdagen den 15:e och onsdagen den 16:e håller han handledningsprovningar av tyska viner. Dessutom kommer Sina Erdrich, Tysklands vindrottning, att finnas till hands under hela mässan för att genomföra provningar och dela förstahandsinformation om tyska viner.

Det tyska livsmedels- och jordbruksministeriets Sociala medieteam kommer att uppdatera om aktiviteterna via Instagram. Och uppmanar alla som är på plats att göra desamma.

Läs mer här:
german-pavilion.com

Vinexpo Paris

Wines of Germany News

Wines of Germany Worldwide