Details

Här är Tysklands coolaste vin

03/18/2018

Deutsches Weininstitut presenterade resultaten från tävlingen ”Germany’s Coolest Wines” under helgens ProWein-mässa i Düsseldorf.


Första plats: ”Kartell Cuvée” från The Riesling-Kartell, en samling av sex unga vinmakare från Mosel

”Ett område, en druvsort, en årgång – sex vinmakare. Vårt gemensamma vin representerar oss och vår bild av riesling. Vinet upplevs nästan perfekt balanserat med en lätt mineralisk ton, balanserad sötma och syra och en alkoholhalt på 12% vol.” 

 

Andra plats: ”That’s Neiss” Weiss Trocken från Weingut Axel Neiss, Pfalz

”En mineralrik cuvé på chardonnay, pinot blanc och pinot gris. Tysklands gröna pinot:er och exotisk chadonnay från kalkrik jord ger här en unik, smakrik men ändå lätt vit blend med toner av färsk grapefrukt, citrus och lätt mineralitet.” 

 

Tredje plats: ”Love, Life, Lemberger” från Vinsystrarna hos Weingut Bihlmayer , Württemberg

”Alla av Vinsystrarnas vin berättar en historia. De handlar om livets upp- och nergångar, fallgroparna, upplevelserna och om kärlek. Kärlek till hemmet och till vinet. Med lemberger berättar vi historien om hur allting startade: med ett gott glas vin, fyra systrar och en dröm om att göra fantastiskt vin, som denna lemberger. Mörka bär, kryddighet och komplexitet gör detta till ett perfekt vin för att smida stora planer över. Lagrat på ekfat och med en torr finish.”

 

Av de 385 bidrag som skickades in till tävlingen valdes 20 finalister ut genom en blindprovning och expertbedömning av en jury bestående av utvalda branschmedlemmar. Därefter har vinälskare och experten från hela världen uppmanats att gå in och rösta fram det ”coolaste” vinet. Röstarna var helt fria att själva tolka vinernas ”coolhetsgrad” baserat på design, storytelling bakom namn och etikett samt den internationella marknadsföringspotentialen. 

 

– Dessa vinnande viner reflekterar bredden av kreativa vinkoncept som vi ser allt mer på den tyska vinscenen och som vi ville uppmärksamma med tävlingen, säger Monika Reule, managing director hos DWI under prisceremonien. 

 

Läs mer om urvalsprocessen och tävlingen i tidigare pressmeddelande.​​​​