Details

News

Hela Sverige firar Riesling Weeks

05/27/2022

Mellan 30 maj och 12 juni hyllas rieslingdruvan på restauranger och barer runt om i Sverige.


Närmare 70 restauranger, från Ystad till Haparanda, är med på Riesling Weeks i år. Gästerna kan beställa riesling på glas, flaska eller i vinpaket. Vissa restauranger har särskilt utformade menyer, arrangerar vinprovningar eller får besök från vinmakare i Tyskland.

Riesling är en druva som passar utmärkt till både det nordiska köket och de asiatiska rätter som är så många svenskars favoriter. Få viner är så mångsida och det går nästan alltid att hitta en sorts riesling till varje rätt genom en hel middagsmeny. Det finns garanterat ett passande vin vare sig du vill dricka en apertif i solen eller matcha med skaldjur, fågel, ost eller primörer. Listan kan göras lång. Lägg till att beroende på läge och vinmakning så skapas allt från friska, mineraliska till fruktiga och fylliga rieslingviner.

Det är ingen överdrift att kalla Tyskland för rieslingens hemland. Det är den vanligaste druvan i landet och kring 40 procent av all världens riesling odlas just i Tyskland. De 13 vinregionerna bjuder på många olika stilar och på senare år har det även kommit allt fler naturviner som gjorts på rieslingdruvan.

www.rieslingweek.se kan du se vilka restauranger och leverantörer som deltar i årets upplaga av Riesling Weeks. Du kan även läsa om deltagande krogar på Star Wine List där vissa anger vilka erbjudanden de har under de två veckorna. Se också till att följa Wines of Germany på Instagramkontot @tyskaviner för tips och senaste nytt.