Details

Hitta snacksen som förgyller din kväll

02/19/2021

Det råder Mellofeber i Sverige, kanske lite mer än vanligt ett år som startat med färre begivenheter än vanligt. Så varför inte göra något extra av kvällen – och hitta nya snacksfavoriter i kombination med ett glas favorit vin från Tyskland!


Halvtorr Riesling med Chips & Salsa
Gillar du halvtorra Rieslingviner? Gillar du tortillachips och en kryddig salsa? Här har du en fin kombination som du kan prova. Kabinett-stilen erbjuder precis tillräckligt med kvarvarande sötma för att balansera hettan från kryddor, jalapeño i salsan, medan dess uttalade syra och karaktäristiska fruktsmaker förhöjer snacksens citrusegenskaper.

Spätburgunder med mini-pizza
Mini-pizzor är ett perfekt snack när du är ute efter något matigare. Gärna en med mycket ost. För då har du hittat ett bra snack att kombinera med en tysk Pinot Noir (Spätburgunder). På grund av Tysklands svalare klimat är Spätburgunder lättare än en Pinot Noir från den nya världen. När du kombinerar ett glas vin med Spätburgunder till din mini-pizza skär tyska Pinots högre syra igenom fettet i osten, medan de röda frukttonerna kompletterar skalet från tomaterna i pizzasåsen.

Sekt med popcorn
Saknar du att mumsa på popcorn i biosalongen? Om så är fallet, experimentera med hemma poppade popcorn! Utforska smakerna bortom den klassiskt salta och smöriga smaken och uppgradera med smak av rosmarin eller testa en mer amerikansk variant av söt-salta popcorn. Så vad passar till popcorn? Ett vin som också poppar - som tyskt bubbel! Riesling Sekt har en uttalad syra och mineralitet som är perfekt för rosmarinpopcorn, medan de fruktigare tonerna av Rosé Sekt passar bra med söt-salta popcorn.