Details

Institute of Masters of Wine: IMW tionde årliga symposium kommer att hållas i Tyskland 2023

11/25/2021

Institute of Masters of Wine (IMW) är glada över att tillkännage ett tionde internationellt symposium i Wiesbaden, Tyskland, 2023. Detta symposium är öppet för allmänheten och kommer att pågå under fyra dagar från 29 juni till 2 juli 2023. Värdar för evenemanget är Deutsches Weininstitut (DWI), staden Wiesbaden och förbundsstaten Hessen.


– Vi är väldigt glada över att välkomna IMW:s internationella gäster till Tyskland för att presentera tyska viners unika karaktär, kvalitet och mångfald. Besökarna kommer att få uppleva Tysklands spektakulära terroirer, de hetaste turistmålen och åskåda på första parkett Tysklands vinproduktion som idag är en av världens mest avancerade, säger Monika Reule, vd på DWI.

DWI kommer tillsammans med de 13 vinodlingsregionerna i Tyskland och Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) välkomna gäster till landet under fyra dagar. Symposiet kommer erbjuda unika vinprovningar, intressanta föredrag, intressanta miljöer och enastående nätverksmöjligheter, vilket är kärnan av symposiets program.

– Det är en stor ära att välkomna vinexperter från hela världen till vår vackra huvudstad i delstaten Hessen. Som en kosmopolitisk stat i hjärtat av Europa, erbjuder Hessen en ideal miljö för ett evenemang på toppnivå, inte minst på grund av dess internationellt hyllade vinodlingsregioner, säger Volker Bouffier, Hessens premiärminister.

Ett team med de tio Masters of Wine som bor i Tyskland, tillsammans med ett utökat kärnteam, kommer under ledning av Caro Maurer MW, hjälpa till att göra symposiet till ett evenemang i världsklass. IMW:s symposium äger vanligtvis rum var fjärde år, och hölls senast i Spanien, 2018. På grund av pandemin ställdes Symposiet 2022 in som planerades att hållas i Adelaide, Australien.

– Jag är väldigt nöjd över det fantastiska valet av en europeisk värd för IMW:s nästa symposium. Tysklands med sin historia och fantastiska viner är den perfekta platsen för ett symposium i världsklass där vi kommer lyfta de stora frågorna och trenderna inom den globala vinhandeln 2023, säger Neil Hadley, ordförande IMW.
 

Om Institute of Masters of Wine (IMW)

IMW är en medlemsorganisation med internationell räckvidd. I nästan 70 år har dess medlemmar – Masters of Wine (MWs) legat i framkant av ledarskap och expertis inom vinvärlden. IMW:s uppdrag är att främja spetskompetens, interaktion och lärande inom alla sektorer av den globala vingemenskapen. MWs bevisar sin omfattande förståelse av vin genom att klara MW-examen, som är erkänd över hela världen för dess rigorösa och krävande standarder. Medlemmar måste förutom att klara provet underteckna uppförandekoden innan de har rätt att använda initialerna MW. Detta kräver att de agerar med ärlighet och integritet och använder varje tillfälle att dela sin kunskap om vin med andra. Idag finns det 419 Masters of Wine som arbetar i 30 länder och Sverige har 3 Masters of Wine varav två bor i Sverige: Madeleine Stenwreth och Ulf Sjödin. Medlemskapet omfattar vinmakare, sommelierer, köpare, journalister, speditörer, konsulter, akademiker, utbildare med flera. Det finns 376 studenter från 41 länder i MW-studieprogrammet 2020-2021.

För mer information: www.mastersofwine.org

DWI