Details

International Organic Wine Award 2020

05/28/2020

Den första av de två provningarna till International Organic Wine Award 2020 ägde rum 8-11 maj. Provningen bestod av en jury från hela Tyskland i ett "virtuellt rum". Vinproducenter från 18 länder deltog med 648 viner under vårens vinprovning. Tyska ekologiska vinproducenter vann 25 ”Top Gold”, 115 guld och 106 silvermedaljer, och juryn gav en rekommendation för 16 andra viner.


Den första av de två provningarna till International Organic Wine Award 2020 ägde rum 8-11 maj. Med en jury bestående av 28 pesoner från hela Tyskland som möttes upp i ett "virtuellt rum". Vinproducenter från 18 olika länder ville delta i kvalitetstävlingen, trots dessa tider, därför skickades 648 viner till vårens vinprovning. Tyska ekologiska vinproducenter vann 25 ”Top Gold”, 115 guld och 106 silvermedaljer, och juryn gav en rekommendation för 16 andra viner.

Med 262 deltagande viner var Tyskland det mest representerade vinlandet vid International Organic Wine Award 2020. Enligt arrangörerna var de vita bland de tyska ekologiska vinerna de mest framstående i toppen med 19 platser.

De som stod ut mest med 99 poäng vardera var den traditionellt fat fermenterade FEODORA sauvignac 2018 från Weingut Galler i Pfalz och riesling spätlese 2018 från den biodynamiska Weingut im Zwölberich i Nahe, som har åldrats i ståltankar. Ett tyskt rött vin som traditionellt åldras i barrique uppnådde också den högsta graden på 99 poäng: Cuvée Resonance "8b ljudinsida" från 2018 tillverkad av merlot, cabernet dorsa och cabernet cubin av Pfalz-vinodlingen Weingut Christian Butz.

I kategorin dessertvin uppnådde 2018 solaris från Roth-vingården i Franken, åldrad i träfat, Top Gold med 98 poäng. Bäst i klassen i Rosé-kategorin med 95 poäng var spätburgunder rosé kabinett 2019 från Jürgen Walz-vingården i Kaiserstuhl, Baden, som åldrats i ståltankar.

De två bästa tyska mousserande vinerna på provsmakningen uppnådde 90 poäng och därmed en guldmedalj: crémant blanc de noir 2017 från stillbilds- och mousserande vinproducenten Stülb på Mosel - en traditionell flaskjäsning av spätburgunder (pinot noir), reducerat i jäst i träfat, och TRICOLLO rosé secco från Torre 2019 från Hemer-vingården i Rheinhessen - ett halvt mousserande vin tillverkat av druvor spätburgunder och st. Laurent som åldrats i ståltankar.

 

Fullständigt resultat hittar du här www.bioweinpreis.de/en