Details

News

Intervju: Frida Winters, Frantzén

07/03/2023

I maj reste en grupp med svenska sommelierer till Tyskland med Wines of Germany för att besöka vinproducenter i Rheingau, Nahe, Mosel och Rheinhessen. Vi ställde några frågor till Frida Winters, sommelier på Frantzén, som var en av deltagarna.


Vad var höjdpunkterna under resan?

– Mötet med vinmakarna och få höra deras syn på respektive regioner och framtiden som kommer. Även mötet med alla otroligt kunniga sommelierer som var med på resan från hela världen. 

Vilken bild fick du av växtsäsongen 2023 hittills?

– Positiv! Efter tidigare år som har varit extremt varma och torra. Var det nu förvånansvärt grönt och frodande. Vinmakarna spår ett toppenår med friska viner och av hög kvalitet.

Något som överraskade dig under resan?

– Kanske just vidden av hur brant det är på många platser i framför allt Mosel. Att jobba mycket för hand är vanligt, men den utmaning de står inför att göra det i branta sluttningar år efter år var imponerande att se.

Vilket enskilt vin gjorde mest intryck på dig under resan?

Schloss Vollrads Kabinett 1999, gjorde ett stort intryck. Att Riesling av hög kvalitet har lagringspotential vet vi alla, men kul att få prova en flaska som var så grymt bra och som utan tvekan har många år till framför sig. Även Marienburg Rothenpfad 2017 från Clemens Busch var ett sådant vin man bara vill ha mer av.