Details

News

Italiensk källarmästare hos anrika von Buhl

05/18/2022

Vi möter Simone Frigerio från Reichsrat von Buhl i Pfalz. Det är en producent känd för sina ikoniska vingårdar och som gjort världsberömda viner i över 150 år.


Simone Frigerio anslöt sig till Reichsrat von Buhl-teamet i december 2019 som Andra källarmästare Simone är född och uppvuxen i Italien och redan som barn hjälpte han sina farföräldrar i deras familjevingård. Som ung vuxen fortsatte Simone att studera vitikultur och enologi i Milano som följdes av resor runt jorden för att förkovra sig i Australien, Kanada, Kalifornien, Chile, Sydafrika och England. Under de här resorna inspirerades Simone till att skapa vin kopplat till varje druvas ursprung och växtplats.

Idag är Simones officiella titel Källarmästare och han har en nyckelroll hos Von Buhl – från att sköta gårdens vinproduktion, inventering och leda andra medlemmar i källarteamet. Även om varje dag är annorlunda, prioriterar Simone att producera hållbara, terroirdrivna viner, allt rotat i hans kunskaper om vingårdarna och skördarna.

Vingårdar

Reichsrat von Buhl har 56 hektar vingårdar i regionen Mittelhaardt i Pfalz. Trots en nedskalning av odlingsarealen genom åren har man fortfarande kvar vingårdar av högsta kvalitet i Deidesheim och Forst. 45 procent av Reichsrat von Buhls vingårdar klassificeras av VDP som Grosse Lage eller Erste Lage (Premier eller Grand Cru).

Med detta i åtanke känner Von Buhl-teamet sig skyldiga att producera viner som återspeglar deras bästa vingårdar. Gården har arbetat ekologiskt sedan 2009 och hållit sig till riktlinjerna för såväl ekologisk vinproduktion som hållbar vinodling – vilket omfattar sociala och ekonomiska aspekter samt miljön.

Vinerna

Varje Von Buhl-vin är unikt och terroirdrivet. Vinerna speglar karaktären hos varje odlingsplats som var och en ger unik färg, smak och komplexitet. Von Buhl gör allt från lättdruckna viner till exklusiva Grosses Gewächs och mousserande sekt. Fokus ligger på de två klassiska druvsorterna från Mittelhaardt: Riesling och Pinot Noir. Med undantag för två söta viner är alla vita viner som produceras Riesling, medan rosévinerna och de röda vinerna görs uteslutande på Spätburgunder.

På frågan om vilket vin Simone rekommenderar svarar han:

– Det är en väldigt svår fråga, det är som att be ett barn välja ut en favoritleksak. Vi har viner för alla, från torrt till sött, fruktigt till syradrivet och lätt till tätt.

Pressad på frågan om sin personliga favorit pekar Simone ändå ut Riesling. Passande eftersom cirka 80 procent av gårdens vingårdar är planterade med denna klassiska druvsort.

Simone och teamet hos Reichsrat von Buhls prioriterar att bevara gårdens traditioner samtidigt som de införlivar fördelarna med modern teknik. Även om denna kombination skapar större logistiska utmaningar under produktionen, är det just denna spänning som Simone menar är en ständig källa till inspiration i det dagliga arbetet.

Bakgrund

Weingut Reichsrat von Buhl grundades 1849 av Franz Peter Buhl, efter att den ursprungliga producenten Jordan delades in i tre mindre: Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, Von Winning (tidigare Dr. Deinhard), och von Buhl. På bara några år vann Von Buhl både nationellt och internationellt erkännande och blev kända för att skapa högkvalitativa terroirdrivna viner från Pfalz-regionens bästa vingårdsplatser och jordar. Under åren har odlingsytan minskats från 200 hektar till dagens 52 hektar.