Details

Live vinprovning med Maya Samuelsson och Vinkällan!

06/09/2020

Nu på fredag har du möjligheten att vara med på en digital vinprovning som Maya Samuelsson håller via Vinkällan! Vinprovningen kommer äga rum 12/6, kl. 18:30-19:00. Du kan sitta på terassen, i soffan eller vid middagsbordet. En perfekt aktivitet att starta helgen med på egen hand eller i sällskap av någon kär.


Som vinland är Tyskland ett av de äldsta i Europa, romarna lade grunden till vinodlingarna i Mosel på 300-talet och de vita Rhenvinerna var en uppskattad dryck.

Tyskland är i första hand ett vitvinsland och anses som världens mest dominerande Riesling producent, men faktum är att man odlar så många mer druvor än just bara Riesling.

Visste du att Tyskland är världens 3:e största producent av Pinot Noir, eller Spätburgunder som den kallas och härifrån kommer även fantastiska dessertviner.

Häng med Maya på detta spännande webinar tillsammans med Wines of Germany, där hon pratar om olika druvor, regioner och tyskt vitt är inte bara är enkelt sött på Riesling.

Provningsvin att handla inför provningen:

  • Family Becker Nr 93051, Pinot Noir , Tyskland, Pfalz, 159:-
  • Dr Loosen Nr 5364, Riesling Beerenauslese , Tyskland , Mosel, 129:-

Inför just den här provningen vill vi även att du ska köpa något sött tillbehör då vi ska lära oss om Mat & Vin i kombination. Exempelvis Godis – Geléhallon, hallonbåtar eller marshmallows.

För dig som vill göra en helkväll av provningen kommer här tips på mat du kan laga som passar till vinerna. Detta är dock valfritt och inget vi kommer att lägga mycket tid på under provningen. 
Vin 1: Grillspett med fläsk, korv, haloumi, svamp och bakad potatis med örtsmör.
Vin 2: Apfelstrudel eller äpplepaj.

Du anmäler dig till vinprovningen och hittar mer info på Vinkällan.se