Details

Lonely Planet rekommenderar cykelturer genom Tysklands vinregioner

10/20/2020

Tyskland är känt för sina vackra vinregioner, spektakulära vinotek, vandringsleder och landmärken för vinkultur. I oktober 2020 rekommenderade den välkända guideboken och reseplattformen Lonely Planet följande cykelturer i Tysklands vinregioner:


Tysk vinrutt i Pfalz

Av de tre rekommenderade rutterna är den tyska rutten som går genom vinregionen Pfalz. Här får man uppleva fantastiska viner, men även den otroligt vackra skogarna i Pfalz och flera kända slott från medeltiden. Även värt att nämna är det otroliga klimatet som tillåter odlare att odla kiwi, fikon, mandlar och citroner. Cykelrutter som Radweg Deutsche Weinstraße erbjuder fantastiska intryck av regionen och har en hög cykelvänlighet. Turistkontoren erbjuder även cykelkartor och även hyrcyklar.

 

Rhein-Radweg längs med Rhen

En annan rutt Lonely Planet rekommenderar är Rhen-Radweg. Den följer hela Rhinefloden från Schweiz till Nederländerna. I Rhineland-Pfalz mellan Bingen och Koblenz passerar rutten flera vinregioner som Rheinhessen (Tysklands största vinregion) och Rheingau (känt för sin riesling). Även intyck från Nahe och dess fantastiska variation av jord, Mittelrhein som är Tysklands minsta vinregion, samt Mosel och dess otroliga branta kullar. Under rutten längs med Rhen har du även möjligheten att växla till andra rutter, som Nahe-Hunsrück-Mosel-Radweg eller Mosel-Radweg.

 

Flera imponerande rutter kring Speyer

Speyer, mellan Baden och Pfalz, erbjuder flera toppenrutter för cykling. De varierar i längd mellan 32 kilometer, som Kaiser-Konrad-Radweg, som sammankopplar Speyers Kaiserdom och Rathaus av Bad Dürkheim i Pfalz, och 120 kilometer som Salier-Radweg hela vägen till Worms i Rheinhessen. Även 418 km är möjligt, om du väljer Veloroute Rhein, som går mellan Rhen till Schweiz till Rheinessen.