Details

News

Nya byråer tar över ”Wines of Germany” i Sverige och Danmark

02/10/2021

Sedan starten på 2021 har två team börjat jobba med Wines of Germany i Sverige och Danmark. DWI:s VD är övertygad om att detta kommer att ge en ny dynamik till marknadsföringen av tyska viner.


Expanderande influencer-nätverk i Sverige

Med en exportvolym på 61.000 hektoliter och en försäljning på 13 miljoner euro rankas Sverige på sjätte plats på den tyska vinexportmarknaden. Här har byrån Prat PR, som specialiserat sig på vin och mat, tagit över ledningen av DWI-representationen.

Byråchefen Gabriella Finnborg, som 2020 firade 20 års jubileum med den egenstartade byrån, är en av de mest erfarna PR-konsulterna inom livsmedels- och gastroindustrin i Sverige. Hon kommer att fortsätta att utöka kommunikationen på sociala medier och jobba mer med influencers. Ett kommunikativt fokus kommer att ligga på tyska vins utmärkta lämplighet som partner i det nordiska köket. Dessutom står många vinseminarier, provsmakningar och evenemang för olika målgrupper på programmet.

Nya kommunikativa tillvägagångssätt

I Danmark samordnar Winelab-byrån, under ledning av Mads Jordansen, nu verksamheten från German Wine Institute (DWI) på plats. Den kända vinexperten kan se tillbaka på tjugo års erfarenhet av den danska vinbranschen som importör, tränare, vinkritiker och arrangör av vinevenemang. Han är följaktligen väl bevandrad inom den lokala vinscenen.

Winelab kommer att använda nya kommunikativa tillvägagångssätt för att ytterligare förbättra bilden och försäljningen av tyska viner i alla distributionskanaler, inklusive livsmedelshandeln.

Danmark är en av de medelstora exportmarknaderna för de tyska vinregionerna. Med en exportvolym på 21 000 hektoliter vin och en försäljning på åtta miljoner euro.

DWI: s vd Monika Reule är övertygad om att de nya byråerna, som är specialister inom sina områden, kommer att ge en ny dynamik till marknadsföringen av tyska viner på de två nordiska marknaderna.