Details

Pinot Noir och svamp är höstens stora tema

09/11/2017

Wines of Germany arrangerar under hösten tre branscharrangemang på temat Pinot Noir och svamp. I Stockholm, Göteborg och Malmö kan branschrepresentanter delta i vinprovning och masterclass och utforska de eleganta och oupptäckta röda vinerna.

 


En av trenderna i Sverige är en efterfrågan på lätta, eleganta röda viner med lägre alkohol och restsocker. Dessa typer av viner passar inte bara svenskarnas smak och tycke men även det nordiska köket med lätta och fina smaker.

 

Utbudet av tyska röda viner i Sverige är i dagsläget begränsat och kännedomen om tysk Pinot Noir (eller Spätburgunder som det heter i Tyskland) är förhållandevis låg. Vad många inte vet är att Tyskland är världens tredje största producent av Pinot Noir och att de tyska Pinot Noirerna vid ett flertal tillfällen har överträffat de franska konkurrenterna i blindprovningar.  

 

För att uppmärksamma potentialen hos de röda vinerna från Tyskland arrangerar Wines of Germany i Sverige vinprovning och masterclass med Romanan Echensperger MW i Stockholm, Göteborg och Malmö. Temat är Pinot Noir och svamp och arrangemangen riktar sig mot yrkesverksamma inom vinbranschen samt press och journalister.

 

För ytterligare information, kontakta gärna:

Karin Pontén, representant för Wines of Germany Sverige, kp[at]ehrenberg-kommunikation(dot)com, +46 (0) 70 866 66 31