Details

News

PM & Vänner har Sveriges bästa tyska vinlista

05/09/2023

Den 8 maj utsåg Star Wine List Sveriges bästa vinlistor och teamen bakom dem. Kategorin Best German Wine List 2023, som presenterades av Wines of Germany, vanns av PM & Vänner i Växjö.


– Som gäst är det ren lyx att få skrolla igenom PM:s tyska vinutbud. Skickligheten och kunskapen som krävs för att skapa en sådan lista är ren och skär sommelier-briljans och passion på hög nivå. Bli inte förvånad om din uppfattning av tid och rum försvinner medan du drömmer dig bort bland vingårdarna och de tyska vinernas smaker, sade jurymedlemmen Mischa Billing om den vinnande listan.

Wines of Germany gratulerar prismottagarna Ruben Sanz Ramiro, Arvid Lundström och deras team på PM & Vänner. Som vinnare får de även en plats på nästa sommelierresa 26-29 juni som Wines of Germany arrangerar.

Stort grattis även till de övriga nominerade i kategorin Best German Wine List:

E & G, Stockholm
Farang, Stockholm
Grand Hôtel, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
ÄNG, Tvååker

Juryn i år har bestått av internationellt kända vinprofiler: Mischa Billing, Rajat Parr, Heidi Mäkinen MW, och Paz Levinson. Juryns instruktion var tydlig, men inte enkel: "Rösta på den mest spännande vinlistan i respektive kategori".

Wines of Germany var på plats vid prisutdelningen på Skyddsrummet vid Söder Mälarstrand i Stockholm och visade upp exempel på tyska viner från Enjoy Wine & Spirits.

Se PM & Vänners vinlista här

Ruben Sanz Ramiro och Arvid Lundström (2:a och 3:e från vänster) tog emot priset.