Details

Rekorddeltagande från Tyskland på Vinexpo Paris

02/01/2024

Den 12-14 februari är Wine Paris & Vinexpo och Tyska vininstitutet (DWI) kommer vara på plats och presentera ett representativt urval av viner från de tyska regionerna.


Missa inte den tyska montern om ni åker till Wine Paris & Vinexpo

Den 12-14 februari 2024 kommer det tyska vininstitutet (DWI) att presentera ett representativt urval av viner från de tyska regionerna på den internationella vinmässan Wine Paris & Vinexpo. Den gemensamma montern för ‘the Federal Ministry of Food and Agriculture’ (BMEL) finns i den tyska paviljongen i Hall 5/2 G 069, G049, F049. Med totalt 45 tyska vinproducenter från åtta vinregioner har antalet deltagare nått ett nytt rekord. Förutom sin egen portfölj med högkvalitativa viner kommer utställarna också att presentera ett vin vardera vid DWI:s monter, där ett brett utbud av utvalda tyska röda, vita, rosé och mousserande viner kommer att finnas tillgängliga för provning under mässans alla tre dagar. Förutom de tyska flaggskeppsdruvsorterna Riesling och Spätburgunder omfattar sortimentet även vita Bourgogne-druvsorter och regionala specialiteter som Silvaner och Scheurebe. I linje med aktuella vintrender kommer PIWI-druvsorter som Sauvignac samt alkoholfria och alkoholsnåla viner också att erbjudas.

“Vi är glada att så många lokala vinproducenter tar chansen att presentera sina produkter för en internationell publik av vinexperter och därmed representera mångfalden av tyska viner”, förklarar DWI:s VD Monika Reule.

Seminarieprogram
Under mässans alla tre dagar kommer det att finnas ett varierat program med seminarier och temaprovningar i den gemensamma montern. På måndagsmorgonen ligger fokus på “Riesling Kabinett - The Light Side of Life”, på tisdagen är det fokus på “Licence to Sparkle: German Premium Sekt” och mogna viner, och på onsdagen “Germany’s Dream Team: Riesling+Pinot Noir” kommer att presenteras. Dessutom kommer vinodlarna själva för första gången att anordna seminarier i den gemensamma montern.

→ Seminarieprogrammet 

 

Ska du besöka vinmässan glöm ej att gå förbi Hall 5/2 G 069/09 där DWI, Deutsches Weininstitut, presenterar ett urval av tyska viner.

Ytterligare information: Ulrike Bahm: +49 6135 - 93 23-259 / +49 15142231113