Details

Rekordvärme ger tidig blomning i tyska vingårdar

05/30/2018

Varma försommartemperaturer i Tysklands vinregioner vilket ger höga förhoppningar inför vinåret 2018. Just nu uppskattar man att vinrankorna ligger två veckor före den genomsnittliga utvecklingen.

 


På grund av den tidiga utvecklingen kan man redan se att blomningen har börjat i de flesta av de 13 vinregionerna. Förutsatt att de goda väderförhållandena håller i sig kommer druvorna behöva ytterligare tre månader för att nå optimal mognad.

 

Varmaste april sedan 1881

 

Eftersom att väderförhållandena var perfekta i april – den varmaste april sedan 1881 – har vinproducenter sett en enorm tillväxt i vingårdarna under den senaste tiden. Det finns nu bekymmer kring huruvida enskilda skott kommer kunna brytas av på grund av tyngden från exempelvis regn. Vinproducenterna behöver därför försiktigt sköta om sina vinrankor framöver.

 

Varje år följer producenterna blomningen med stor förväntan då en smidig blomning är en positiv indikator för en god skörd. Mildare temperaturer under blomning kan istället leda till färre frukter och därmed ett lägre skördeuttag.