Details

Riesling Week 2017 – Rekordmånga restauranger deltar i år

02/07/2017

Få druvor är så älskade som Riesling och nu är det snart dags för druvans alldeles egna vecka – Riesling Week. Den 12-18 juni firas Riesling Week på ett 30-tal restauranger i hela landet, vilket är fler restauranger än någonsin tidigare.

 

 


Riesling Week arrangeras i samarbete med Wines of Germany, i syfte att uppmärksamma Riesling och druvans mångsidighet. Riesling är känt för att passa utmärkt både till det nordiska och till det asiatiska köket och variationen hos vinerna gör att de går att para med både sött och salt.

 

Riesling Week firas i ett flertal länder och har på vissa håll blivit så populär att veckan har gått över till att bli en månad. I Sverige deltar över 30 restauranger i Riesling Week 2017, alla med olika aktiviteter på menyn. Vinälskare kan se fram mot extra många Rieslingviner på glas, speciellt framtagna mat- och Rieslingkombinationer på menyn och exklusiva möjligheter att prova guldkorn från restaurangernas vinkällare.

 

Restauranger som är med i Riesling Week 2017 är:

Stockholm: Bistro Barbro, Bar Central, Ekstedt, Hillenberg, Imouto, Konstnärsbaren, Niklas, Nook, Restaurang Galleriet Görvälns Slott, Råkultur, Shibumi, Speceriet, The Burgundy, The Winery Hotel, Tyge & Sessil.

Uppsala: Hambergs Fisk, Jay Fu’s

Göteborg: Hos Pelle, Projekt, Thörnströms Kök, Vinbaren 28+, Vini e Liquori.

Malmö: L’Enoteca

Gotland: Smakrike Krog.

Öland: Hotell Borgholm.

Norra Sverige: Camp Ripan Restaurang, Hunger och Törst, Linnéa & Peter, Restaurang CG, Restaurang Nygatan 57, Restaurang Tage, Söders Källa, Vinkrogen.

Södra Sverige: Majas vid Havet, PM & Vänner.

 

 

För ytterligare information, kontakta gärna:

Karin Pontén, representant för Wines of Germany Sverige, kp[at]ehrenberg-kommunikation(dot)com, +46 (0) 70 866 66 31