Details

Riesling Weeks närmar sig - sista dagen för anmälan 15 maj

04/03/2024

Mellan 27 maj och 9 juni är det återigen dags att fira Riesling Weeks på restauranger och barer runt om i Sverige. Du som driver krog, ta chansen att fira rieslingdruvan med bra priser från många importörer. Läs mer om hur du deltar och anmäler dig.


– Förra året deltog fler än 120 restauranger, barer och importörer. Målsättningen är att ännu fler ska vara med i år. Vi har 20 importörer som anmält sig och de kommer att ge bra priser på riesling under de två veckorna, berättar Jan Dworsky som representerar Wines of Germany i Sverige.

Restauranger som deltar kan planera de två veckorna som de vill – det kan röra sig om att sälja riesling på glas, erbjuda specifikt utformade riesling-menyer eller arrangera en winemakers dinner. Vill du ha mer information eller anmäla din krogs deltagande? Mejla till winesofgermany@prat.se

Liksom förra året samarbetar Wines of Germany och Star Wine List för att  marknadsföra Riesling Weeks – och Star Wine List kommer att ha dedikerade guider till alla krogar och även lyfta fram de två veckorna i artiklar och nyhetsbrev. Samtidigt informerar Wines of Germany om rieslingveckorna på vår hemsida , i sociala medier och nyhetsbrev samt erbjuder kostnadsfritt promotionmaterial. 
På Instagramkontot @tyskaviner, kommer en tävling arrangeras där vinnaren får ett presentkort från Wines of Germany värt 2000 kronor att använda på någon av de deltagande restaurangerna eller vinbarerna, och deltagande krogar har en chans att vinna en plats på en sommelierresa till Tyskland arrangerad av Wines of Germany.

Anmäl din krog redan idag genom att mejla till winesofgermany@prat.se. 
Sista datum för anmälan är 15 maj