Details

News

Stort intresse för årets Riesling Weeks

05/29/2023

Mellan 29 maj och 11 juni firas rieslingdruvan återigen på krogar runt om i landet. Över 100 krogar och 16 importörer deltar i år. Aldrig tidigare har så många varit med.


Hittills har 101 restauranger och vinbarer anmält sitt deltagande. De backas upp av 16 importörer som under de två veckorna erbjuder tysk riesling till bra priser.

Det är krogarna själva som bestämmer hur de planerar de två veckorna som Riesling Week pågår. Gästerna får chansen att uppleva mångsidigheten hos riesling genom vinmakarbesök, provningar, särskilda menyer med vinpaket eller utvalda viner på flaska eller glas. Håll utkik på Star Wine List som publicerar listor med deltagande krogar och deras erbjudanden.

Tyskland brukar kallas för rieslingens hemland. Det är den vanligaste druvan i landet och kring 40 procent av all världens riesling odlas just i Tyskland. Beroende på växtplats och vinmakarnas intentioner så skapas friska, mineraliska eller fylligare och ibland fatade rieslingviner.

Vinerna kan vara allt ifrån torra och halvtorra till söta dessertviner. Om man vill går det faktiskt att matcha mat med riesling hela vägen från förrätt till efterrätt. Det blir även allt vanligare att riesling används till mousserande viner – håll utkik efter Sekt på etiketten om du vill prova tyskt bubbel.

Läs mer om Riesling Weeks på: https://www.winesofgermany.se/riesling-weeks/

På Star Wine List hittar du listor med deltagande restauranger och barer

Hela Sverige: https://starwinelist.com/sv/vinguide/har-ar-alla-stallen-som-ar-med-pa-riesling-weeks-sverige-2023

Stockholm: https://starwinelist.com/sv/vinguide/stallen-dar-du-kan-fira-riesling-weeks-2023-i-stockholm

Skåne: https://starwinelist.com/sv/vinguide/stallen-i-skane-dar-du-kan-fira-riesling-weeks-2023

Göteborg: https://starwinelist.com/sv/vinguide/stallen-dar-du-kan-fira-riesling-weeks-2023-i-goteborg