Details

News

Ta nattåget till Hamburg – tips på vinbarer

08/08/2022

Från den 1 september kan du ta nattåget till Hamburg. SJ:s tåg avgår 17:30 från Stockholm och anländer till Hamburg 06:30 på morgonen. I staden finns många vinbarer att besöka för att utforska tyska viner. Här är tre tips:


Weinladen St. Pauli

Avslappnad vinbar och vinbutik i krogtäta St Pauli-kvarteren. Sommelier Stephanie Döring har fokus på hantverksviner från yngre vinmakare och mindre familjeägda producenter. Osäker på vad beställa? Boka en av deras provningar. Adress: Paul-Roosen-Straße 29.

Witwenball

Restaurang och vinbar i stadsdelen Eimsbüttel med intim stämning och inbjudande uteservering. Drivs av Julia och Axel Bode med ett passionerat intresse för ekologiska, biodynamiska och naturliga viner. Dryckesmenyn innefattar över 300 viner varav fler än 30 erbjuds på glas. Adress: Weidenallee 20.

Klinker Bar

Det är tätt mellan borden på denna bar som är en lillasyster till Klinker Restaurang. Mestadels mindre vegetariska rätter matchas med naturviner, varav många från Tyskland. Pet nats, rött, vitt och orange serveras på glas. Om du vill så kan du runda av med tysk schnaps från Fräulein Brösels. Adress: Eppendorfer Weg 58.

 

Foto: Jonas Tebbe