Details

Tysklands vinodlare förväntar sig en tidig skörd

06/26/2020

I varma regioner i Tyskland började blomningen på vingårdarna i slutet av maj, vilket är åtta till tio dagar tidigare än 30-års genomsnittet. På grund av svalt och regnigt väder under den senaste veckan dämpades dock utvecklingen delvis.


Som ett resultat blommar vinrankorna fortfarande i svalare områden och samtidigt kan de första små druvorna hittas på vinstockar i många vingårdar.

 

Den här utvecklingen påverkar även starten av druvskörden. I genomsnitt börjar den cirka 100 dagar efter att vinrankan blommat. Vilket betyder att de första vingårdarna bör vara redo för huvudskörden i början av september. Det allra första så kallade "Ferderweißer" (nytt vin = delvis jäst ungt vin) kan antagligen förväntas i mitten av augusti.

 

Sammantaget är Tysklands vinproducenter för närvarande optimistiska och tror att vinrankorna kommer att fortsätta att blomma fint och att druvorna utvecklas i enlighet, trots det efterlängtade regnet. Hur mängderna och kvalitén i slutändan kommer att presenteras under hösten, bestäms av vädret under de kommande tre månaderna. Det är att föredra att vingårdarna skonas från överdriven torka och andra extrema väderförhållanden, som har ökat betydligt med klimatförändringarna under de senaste åren.