Details

Valet av den tyska vindrottningen kommer att sändas!

05/29/2020

Det traditionella valet av den tyska vindrottningen kommer att äga rum i Neustadt an der Weinstrasse i år igen. Det tyska vininstitutet (DWI), SWR och staden Neustadt enades om detta tillsammans med Tysklands 13 vinregioner.


 • I år kommer det däremot inte kandidater från alla 13 vinregioner delta på grund av omständigheter som orsakats av Covid-19. Områdena Baden, Franken, Mittelrhein, Nahe och Saale-Unstrut kommer inte att delta, deras nuvarande regionala vindrottningar kommer att förlänga sin mandatperiod med ett år. I Sachsen kommer beslutet att fattas under de närmaste dagarna.

  "Vi är glada över att majoriteten av regionerna har beslutat att skicka en kandidat och delta i valet av den tyska vindrottningen, om än i något modifierad form. I annat fall skulle den tyska vinindustrin behöva klara sig utan sina viktiga ambassadörer under ett år, eftersom de tre regerande vindrottningarna tidigt hade signalerat att de inte var tillgängliga för ytterligare ett år”, säger Monika Reule, Managing Director, DWI.

  Nytt koncept för i år

  Det som är nytt i år är att alla tävlande är direkt kvalificerade för finalen. I stället för en preliminärrunda, där juryn väljer sex kandidater till finalen, som tidigare år, kommer det att finnas en omgång med specialfrågor som både juryn och fansen kan följa direktsänt på Internet.

  Finalen som kommer äga rum 25 september sänds live av SWR-tv från Neustadter Saalbau. Inför moderatorn Holger Wienpahl måste kandidaterna visa sina vinkunskaper och övertyga juryn med kvicka svar och charm. Under de nuvarande förhållandena kommer dock programmet att äga rum utan en entusiastisk publik på grund av de restriktioner som finns kring hygien.

 • ”Denna traditionella och härliga tävling skapar en mycket speciell atmosfär i Neustadt-hallen. Även om fans till kandidaterna inte kan vara på plats i år kommer vi som sändningsstationen att se till att de är anslutna från sina respektive regioner. Jag är säker på att det, trots restriktionerna, fortfarande kommer att bli ett spännande val av den tyska vindrottningen i år”, säger Günther Dudek, avdelningschef vid SWR-TV i Mainz.

  Sedan 1949 har vindrottningarna från de lokala vinodlingsområdena tävlat årligen om det prestigefulla uppdraget och den tyska vinkronan. "Som den traditionella värden för valet av den tyska vindrottningen, är vi även tillgängliga för att stötta alla inblandade i dessa svåra tider", betonar Marc Weigel, borgmästare i staden Neustadt an der Weinstrasse.

  Följande vinodlingsregioner kommer att skicka en kandidat till årets val av den 72: e tyska vindrottningen:

 • Ahr
 • Hessische Bergstraße
 • Mosel
 • Pfalz
 • Rheingau
 • Rheinhessen
 • Württemberg