Riesling Weeks Test

Riesling Weeks 27 maj - 09 juni

Från 27 maj till 09 juni är det återigen dags för Riesling Weeks på restauranger och barer runt om i Sverige. 

Riesling är en av våra mest hyllade druvor och det förtjänar att firas. Runt om i landet kan du därför under denna vecka upptäcka nya och gamla rieslingfavoriter på en mängd restauranger och vinbarer. 

 

Tagga gärna #RieslingWeeks2024 och följ oss @tyskaviner på Instagram.Riesling – den aromatiska giganten

Vinlandet Tyskland har under de senaste många åren haft en fantastisk utveckling. Idag präglas Tysklands 13 vinregioner av tradition och hantverk, men också av innovation och förnyelse från nästa generations vinmakare. Riesling är en lysande stjärna på den tyska vinhimlen och druvan hyllas av vinälskare världen över. Med sin mångsidighet kombineras druvan med både sött och salt och har en tydlig roll på den nordiska gastronomiscenen.   

Över 60 procent av alla världens rieslingstockar finns i Tyskland och det är av den anledningen som Tyskland på goda grunder kallas för rieslingens hemland. Det tyska klimatet passar perfekt till denna eleganta druva som trivs bäst i nordliga svalare temperaturer. 

Riesling kan ge allt från knastertorra och eleganta viner fulla av mineralitet till honungssöta och silkeslena viner. Mångsidigheten gör det till och med möjligt att kombinera en hel måltid med olika typer av rieslingviner, från förätten till desserten. 

Matkombinationerna är oändligt många. En klassiker är Riesling och vit sparris. Servera gärna till Toast skagen eller torskrygg med räkor och vitvinssås. Riesling är även en bra kompis till sushi och även lite hetare asiatisk mat som får spela mot restsötman i en halvtorr Kabinett.